9. skautský oddíl, Jeseník

Oddílová lan-párty

11.04.2015 12:00

Na naši historicky první oddílovou lan-párty jsme vyrazili v pátek 10. dubna ve 3 hodiny odpoledne. Prozatím v 8 lidech jsme zahráli fotbal, pro který je na Mikulovické Muně skvělé hřiště (i když je možná trošku hrbolatější). Pro mnohé z nás to byl první fotbal tohoto roku, což se značně projevovalo na našich výkonech. Chvíli došlo i na frisbee.

Sotva se začalo smrákat, nachystali jsme oheň na opečení večeře. Poté jsme se pustili do zpěvu, nakonec došlo i na několik českých lidovek. V oddíle máme v současné době opravdu hodně kytaristů. Když už byla příliš velká zima na sezení venku, přesunuli jsme se dovnitř a ještě večer jsme připravili naše stroje na sobotní herní maraton. V noci ještě dorazili Luky s Větroněm a Frantou.

V sobotu ráno jsme se vydali do Mikulovic pořídit zásobu jídla na celý den. To už jsme byli kompletní, protože dorazil i poslední Cvalda a herní orgie mohly započít. Rozdělili jsme celé osazenstvo do 4 družstev po 3 lidech, ve kterých se uskutečnily postupně turnaje ve Warcraftu III a Age of Empires II.

Na oběd jsme uklohnili lehce ostřejší ein topf, po kterém následoval krátký polední klid. A následně pokračování fotbalu, tentokrát už 6 na 6. Na večer jsme dohráli turnaje, kde se celkovým vítězem stalo družstvo Jeseník Highlanders, kteří se projevili jako největší pařani. Druhé místo obsadila TOP (Těžce obrněná partie) a bronzovou medaili si odnesli B2 (Borci na druhou). Zbytek času byl pak věnován Counter-striku a Flatoutu. Zkrátka každý si přešil na své. Povečeřeli jsme, kromě dobrot od maminek, chleba ve vajíčku.

Dlouho jsme na poradách řešili, jestli a jak na výpravu takto netradičního typu nasadit skautské principy. A jestli se vůbec dá mluvit o skautské výpravě. V tradičním slova smyslu určitě ne, nicméně skauting má mnoho podob a přátelství je jeho nedílnou součástí a to se dá upevňovat i touto formou (ale teď tak 5 let pauzu prosím ;) ).

 

Johny

Kontakt

Vůdce oddílu:
Jan Dvořák
Tel.: (+420) 773 460 983
hondvorak1@gmail.com

Zástupce vůdce oddílu:
Robin Pospíšil
+420 721 082 926
pospisil.jes@gmail.com

webmaster:
Jan Pecina - Johny
Tel.: (+420) 739 719 315
johny@skaut.cz

Vyhledávání

TOPlist

Junák - svaz skautů a skautek ČR, středisko Slunce, 9. chlapecký oddíl, Jeseník

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode